Latautuu
Image
Image
Image
Image
Image
Image

CitaBella

Shop&Lunch in Porvoo

CitaBella & Porvoo

 

Porvoo on täydellinen käyntikohde päivän pituista retkeä varten. CitaBella Shop&Lunch in Porvoo järjestää päivämatkoja Porvooseen, jolloin pääset tutustumaan sen parhaimpiin kauppoihin ja putiikkeihin ja nauttimaan ostosten jälkeen ihanasta lounaasta.

Suomessa on vain kourallinen kaupunkeja, jotka ovat olleet olemassa jo satoja vuosia sitten. Porvoo on yksi niistä. Sen 1400-luvulta alkanut historia on pitkä ja ajoittain myrskyinen, mutta onneksi eivät viikinkien ryöstöretket tai venäläisten sotajoukkojen sytyttämät tulipalot ole estäneet sitä nousemasta uudelleen kasvuun, toisinaan kirjaimellisesti tuhkasta. Kaupungin vanha osa on vieläkin niin aito ja yhtenäinen, että siellä kävellessä voi helposti kuvitella siirtyneensä kaksisataa vuotta ajassa taaksepäin. Mutta Porvoo on eloisa ja hurmaava pikkukaupunki, jonne tulee vuoden ympäri kävijöitä niin Suomesta kuin kaikkialta muualtakin maailmasta.

Porvoon romanttisen vanhankaupungin kadut ovat peräisin keskiajalta. Niiden varsilla on pikku putiikkeja, kahviloita, suklaapuoteja, taidegallerioita, antiikkiliikkeitä ja hyviä ravintoloita. Vanhan kaupungin kujat polveilevat punaisten, keltaisten, vihreiden ja sinisten puutalojen väleissä ja nousevat paikoittain jyrkästi kohti kukkulan lakea, jossa historiallinen Porvoon tuomiokirkko hallitsee kaupunkimaisemaa niin kuin jo kuusisataa vuotta sitten ja Porvoon jokirannan punaiset ranta-aitat ovat ainutlaatuisia. Vähän syrjemmällä kävellessä voi ihailla vehreitä, vanhoja puutarhoja, joiden sireenit, omena – ja kirsikkapuut ovat keväällä kukkiessaan unohtumaton näky.

Porvoossa ihastuu niin moneen houkuttelevan näköiseen putiikkiin ja tunnelmalliseen ravintolaan, että tekisi mieli pistäytyä niissä kaikissa!

Hei!

Olen Kaarina ja toimin Porvoon matkojen tuottajana ja oppaana. Olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä, mutta olen asunut kauan ulkomailla - Hollannissa, Ranskassa ja Italiassa. Työskentelin Amsterdamissa ja Nizzassa oppaana, Suomeen muutettuani myös Helsingissä ja Porvoossa. Olen lisäksi kirjoittanut lehtiin matka - ja ruokajuttuja sekä historiaa ja kulttuuria käsitteleviä artikkeleita. Asuessani Etelä- Ranskassa tein ruokakirjan nimeltä Aurinkokeittiö – elämää Provencessa.

Koska matkailu, ruoka, historia ja kulttuuri ovat sydäntäni lähellä ja koska asun Porvoossa, päätin luoda näistä harrastuksistani päivän pituisen opastuskierroksen täällä, jossa Porvoon historiallisessa keskustassa kävelemällä tehtyyn kaupunkikierrokseen saattoi helposti lisätä shoppailua, kulttuuria ja hyvän lounaan. Kauppojen valinta suositeltavien listalle pohjautuu puolueettomaan mielipiteeseen ja hyviin kokemuksiin. Mutta niiden lisäksi on Porvoossa paljon muitakin pistäytymisen arvoisia putiikkeja. Porvoossa on ollut linnake - citadella - vielä 1400-luvulla. ”CitaBella” on oma versioni siitä, koska Porvoo on todella kaunis kaupunki.

Shop&Lunch

CitaBella Shop&Lunch in Porvoo – päivän ohjelmien pituus on 7,5t-8t riippuen valitusta vaihtoehdosta sekä bussin lähtö – ja paluupaikoista. CitaBella Shop&Lunch in Porvoo-päivän ohjelmien sisältö lähtöpaikkana Helsinki: Lähtö Helsingistä Porvooseen tilausbussilla klo. 10.00. Annan listan suositeltavista kaupoista. Lyhyt opastettu kävelykierros Porvoon vanhassa kaupungissa. Sen jälkeen sinulla on aikaa käydä parhaissa ja kivoimmissa putiikeissa ja myös ihastella kaupungin näkymiä omassa tahdissasi. Ja ehkä käydä taidegalleriassa, tai poiketa museoon. Kesällä keskustassa voi mennä myös ilmaiselle bussikierrokselle.

Shoppailun jälkeen on vuorossa lounas. Lounaspaikaksi on valittavana neljä ravintolaa, jotka kaikki ovat korkeatasoisia. Voit lounaan jälkeen vielä nauttia maisemista ja kävellä vaikka luontopoluilla ennen lähtöä paluumatkalle. Huomio – L´Amour – ravintolan lounaan jälkeen lähdemme kuitenkin jatkamaan päivän ohjelmaa Porvoon ulkopuolelle.

Paluumatkaan kuuluu käynti Kulloon kauniin maaseudun keskellä sijaitsevassa, upeassa vaatteita, asusteita ja astioita myyvässä Butiken på Landet -kartanomyymälässä ja Gumbostrandin sataman lähellä sijaitsevassa taidegalleriassa, sekä sen vieressä olevassa käsitöitä ja keramiikkaa myyvässä käsityökaupassa. Paluu Helsinkiin 17.30.

Kauppoja, ravintoloita ja gallerioita

Lounaspaikat

Mahdollisista ruoka-allergioista pyydetään ilmoittamaan tilauksen yhteydessä. Ravintolat ottavat ne huomioon, mutta annosten hinta saattaa muuttua.

Haikon kartanohotelli

Upea historiallinen kartanohotelli Haikko sijaitsee meren rannalla, seitsemän kilometrin päässä Porvoon keskustasta.

Ravintolan menyy perustuu perinteisiin kartanokeittiön antimiin. Lähdemme Porvoon keskustasta bussillamme Haikkoon. Kerron lyhyen matkan aikana Haikon kartanon mielenkiintoisesta historiasta ja nykyisyydestä. Tullessamme kartanohotelliin saamme tervetuliaislasillisen Keltaisessa Salongissa, jonka monet taulut liittyvät Haikon historiaan. Siellä on mm. Albert Edelfeltin maalaus Porvoosta.

Lounaspaikka on joko toinen upeista ravintolasaleista tai kesäaikaan ja sään salliessa ulkoterassi, josta on hienot näköalat kimaltavalle Haikon lahdelle. Lounaan jälkeen on vielä hyvin aikaa kävellä kartanon ruusupuutarhassa tai kävellä rantaan ihailemaan Porvoon saaristomaisemia. Haikon kartanoon kuuluu myös huipputasoinen kylpylä, jonka kaupassa myytävänä on mm. korkeatasoisia ihonhoito – ja kylpytuotteita, koruja, tuoksuja, huiveja, vaatteita ja lasten leluja.

www.haikko.fi

Lounas

Haikko-vesi ruokajuomana sisältyy hintaan. Muut juomat voi tilata juomalistalta. Ryhmän koko vähintään 10 henkeä.

Vaihtoehto 1.

• Savuporo- leipäjuustosalaatti, paistettua lohiseläkettä, ruohosipulikastiketta
• kuullotettuja kasviksia sesongin mukaan
• perunaa
• kahvi tai tee ja suklaakolmio

Vaihtoehto 2.

• Katkarapuja ja avokadoa salaatilla
• kananpoikaa ja kasviksia karpalokastikkeessa, kermaperunoita
• kahvi tai tee ja suklaakolmio

Bistro Konst Och Form

Gumbostrand Konst och Form – galleria oli aikaisemmin Hartwallin virvoitusjuomien pullojen korkkien tehdas. Se muutettiin sittemmin taidekeskukseksi, jonka laajoissa tiloissa on esillä modernia skandinavialaista taidetta. Sen yhteydessä on gallerian myymälä ja Bistro Konst och Form. Sisäänpääsy näyttelyihin on ilmainen.

Ajamme ensin Porvoon keskustasta bussilla n. 15 km matkan Kullooseen, jossa on kartanomyymälä Butiken på Landet. Puolen tunnin pituisen käynnin jälkeen jatkamme sieltä 10 km Söderkullaan, jossa Bistro Konst och Form sijaitsee. Tie kulkee kauniiden maalaismaisemien halki ja johtaa idylliseen Gumbostrandin satamaan. Gumbostrandin Konst och Form – galleria sijaitsee vanhojen punaisten kalastajamökkien ja kauniiden huviloiden ympäröimällä kukkulalla. Lounas tarjotaan Bistro Konst och Formissa, joka on erikoistunut paikalliseen luomuruokaan. Lounaan jälkeen on aikaa kierrellä galleriassa tai tehdä ostoksia sen myymälässä ja vieressä sijaitsevassa Röda Huset – putiikissa, joka myy paikallisia käsitöitä, maalauksia ja ihania lahjatavaroita. Tai voit kävellä pieneen satamaan ja antaa katseesi levätä upeassa merellisissä maisemissa. Huomio: avoinna pe-su ja kesäisin ke-su. Röda Huset suljettu ajalla 1.7.-31.8.

www.konstoform.fi

Lounas

Vesi ruokajuomana sisältyy hintaan. Muut juomat voi tilata juomalistalta. Ryhmän koko vähintään 10 henkeä.

• Talon lasagne ja raikas salaatti
• kahvi tai tee

Sannäsin kartano

Ajamme n. 10 km päähän Porvoon keskustasta. Kartano sijaitsee alueella, jossa oli jo 1400 – luvulla linnoitus, pieni kylä ja mylly. Kerron bussimatkan aikana Sannäsin historiasta ja nykyisyydestä. Monet oman aikansa tunnetut suomalaiset ovat olleet siellä vieraina. Sannäsin miljöö täyttää kaikki kartanoromantiikkaan taipuvaisen toiveet! Sitä ympäröi vanha puutarha valtavine tammineen, siellä on oma yrttitarha ja pieni joki virtaa kartanorakennuksen vieressä. Ennen lounasta saamme tervetuliaisjuoman.

Lounastarjoilu tapahtuu joko kustavilaisissa saleissa tai kesällä sään salliessa terassilla puutarhan vieressä. Sannäsin kartano tarjoaa ensiluokkaisia suomalaisen keittiön antimia, mahdollisuuksien mukaan aina lähituottajilta hankittua. Lounaan jälkeen sinulla on tilaisuus kävellä puutarhassa. Voit myös ihailla kartanon upeita saleja ja tiloja, joihin liittyy paljon historiallisia ja mielenkiintoisia tarinoita. Sannäsistä voi ostaa kartanon omaa leipää.

www.sannaskartano.fi

Lounas

Ryhmän koko vähintään 20 henkeä.

• 2 kaksi eri alkuruokasalaattia
• lämmin ruoka, vaihtoehtoina liha, kana tai kala, 2 eri lisuketta
• kartanon leipää, kaksi eri levitettä
• pieni jälkiruoka
• kahvi tai tee

Brasserie L´Amour

Uusi ja moderni Brasserie L´Amour sijaitsee Rihkamatorin vieressä olevassa vanhassa pankkirakennuksessa. Se on Porvoon vanhan kaupungin ytimessä, shoppailukatujen risteyksessä. Ravintolan menyyltä löytyy sekä nuorennusmuokkauksen läpikäyneitä klassikoita että uusia kevyempiä lounaita. L´Amorin olutlista on pitkä ja monipuolinen.

Lähdemme lounaan jälkeen sieltä jatkamaan edelleen ohjelmaa Porvoon ulkopuolelle.

www.lamour.fi

Lounas

Ryhmän koko vähintään 10 henkeä. Vesi ruokajuomana sisältyy hintaan. Muut juomat voi tilata juomalistalta.

• Kevät-kesäkaudella sesongin alkusalaatti ja talon leipää. Syys-talvikaudella lämmin keitto ja talon leipää.
• päivän liha/kala/kasvisruoka
• pieni jälkiruoka
• kahvi tai tee.

Hinnat & matkaehdot

Hinnat ovat vähintään kymmenen aikuisen osallistujan ryhmille. Sitä pienemmät ryhmät hinnoitellaan erikseen. Pyydä tarjous allaolevalla yhteydenotto-lomakkeella.

Vaihtoehto A
 • Päivä Porvoossa ja lounas Haikon kartanoravintolassa 99,00€ / henkilö
 • lapset 4-12v. 49,00€
Vaihtoehto B
 • Päivä Porvoossa ja lounas Bistro Konst och Formissa 75,00€ / henkilö
 • lapset 37€
Vaihtoehto C
 • Päivä Porvoossa ja lounas Sannäsin kartanossa 89,00€ / henkilö
 • lapset 44€
Vaihtoehto D
 • Päivä Porvoossa ja lounas Brasserie L´Amour -ravintolassa 70€ / henkilö
 • lapset 35€
Hintoihin sisältyy
 • opastuskierros Porvoossa suomeksi, englanniksi tai hollanniksi. Muiden kielten tulkit eri laskutuksella.
 • bussikuljetukset
 • lounas ja vesi ruokajuomana
 • tervetuliaisjuomat
 • varausmaksu 10% matkan hinnasta
 • ALV 24%
Matkaehdot
 • Osallistujamäärät ja muutokset pyydetään ilmoittamaan viimeistään viikkoa ennen matkaa, mikäli matkan vahvistuksessa ei ole mainittu toisin.
 • Jos matka peruutetaan 15-30 vuorokautta ennen sen alkua ovat peruutuskulut 25% matkan hinnasta, 72 -14 tuntia 50% ja alle 72 tuntia 100%.
 • CitaBella Shop&Lunch in Porvoo ei vastaa varauksen peruutuksen aiheuttamista kuluista tai vahingosta asiakkaalle.
 • Peruutusehdot ilmenevät kirjallisesta vahvistuksesta.
 • Laskutus tapahtuu viimeistään viikkoa ennen vahvistettua osallistujamäärää.
 • CitaBella Shop&Lunch in Porvoo varaa oikeuden kohtuullisiin ohjelmanmuutoksiin.
Huomioitavaa matkan varalle
 • Mahdolliset erityistoivomukset pyydetään ilmoittamaan varauksen yhteydessä.
 • Käytä hyviä jalkineita. Porvoon kadut ovat osittain mukulakivillä päällystettyjä. Kierroksen aikana ja lounaspaikkojen maastoissa ovat ulkoiluun sopivat jalkineet tarpeen.
 • Sään mukaiset vaatteet, mahdollisesti sateenvarjo mukaan. CitaBella antaa sateenvarjot käyttöön korkeintaan 15 hengen ryhmille.
 • Henkilöt, joilla on liikuntavaikeuksia voivat myös osallistua, mutta Porvoon keskustan opastettu kävelykierros ei sovellu heille katujen rakenteen ja paikoittaisen jyrkkyyden vuoksi.
 • Porvoon kävelykierroksen jälkeen on ryhmillä n. 2 tuntia aikaa tutustua kaupunkiin omien valintojensa mukaan. Opastus ei koske tätä aikaa mutta neuvontaa kohteista saa toiveiden mukaisesti. Sama pätee lounaspaikkojen ympäristöihin tutustumiseen.
Ota yhteyttä!